Tampereen Talviuimarit

Tampereen Talviuimarit ry. on perustettu 6.3.1960. Historiansa kulussa yhdistys on kasvanut muutaman kymmenen avantouintia kylmiltään harrastavan jäsenen seurasta yli 700 jäsenen seuraksi joka ylläpitää maan parasta avantosaunaa. Yhdistyksen tarkoituksena on "kansan terveyden ja kuntoisuuden kohottaminen talviuinnin avulla". Yhdistyksen päätavoitteena onkin sekä parantaa kaikkien tietoisuutta talviuinnin merkityksestä, laajentaa talviuinnin harrastusta, että parantaa talviuinnin harrastajien harrastusmahdollisuuksia.

Yhdistys toimii

Yhdistyksen eri tehtävistä vastaa hallitus, joka valitaan maaliskuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ja tiedot yhdistyksen eri toimikunnista ja niiden tehtävistä löydät nettisivuilta.

Yhdistyksen tärkein tehtävä on yllläpitää Kaupinojan avantosaunaa.Tätä varten saunalle on palkattu lämmittäjiä, jotka lämmittävät, myyvät lippuja ja pipoja ja makkaraa yms pientä tarpeellista, huolehtivat saunan puhtaudesta ja kaikkien viihtyisyydestä. Puut ja pienemmät remontit sekä kiukaan huolto tehdään talkootyönä. Talkoista tiedotetaan yhdistyksen ilmoitussivuilla.

Yhdistys järjestää myös mukavaa yhdessäoloa avantosaunomisen merkeissä: tapahtumia saunalla, saunailtoja juhlapäivinä kuten joulu ja juhannus, saunaretkiä muihin saunoihin. Perinteinen tapahtuma on myös Jaakonpäivän vesivyömaratooni ja vuoden Jaakon valinta.

Yhdistys järjestää myös muuta yhteistä toimintaa, teatteriretkiä jne - kiinnostuksen ja aktiivisuuden mukaan. Tapahtumista ja retkistä tiedotetaan sekä saunalla että yhdistyksen ilmoitussivuilla.

Yhdistys järjestää myös avantouintikilpailuja ja muita vesiliikuntaan liittyviä tapahtumia, sekä osallistuu muiden seurojen järjestämiin sellaisiin, mainittakoon  jokavuotiset avantoiuinnin SM-kilpailut, ja joka toinen vuosi järjestettävät MM-kilpailut.

Jäsenille yhdistys tarjoaa mahdollisuuden vuokrata omistamaansa Pärnun Tamkotia.

Jäseneksi

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa talviuinnista kiinnostunut henkilö. Jäsenanomuslomakkeen saa saunalla lämmittäjältä ja sen voi jättää saunalla olevaan postilaatikkoon tai  voit täyttää nettisivuilla olevan lomakkeen. Liittymismaksu on 20€ ja jäsenmaksu 20€ / vuosi.

Jäsen saa alennusta vuosikortista, mahdollisuuden osallistua yhdistyksen kokonaan tai osittain sponsoroimiin tapahtumiin, sekä vuokrata yhdistyksen omistamaa Tamkotia Pärnussa.