Puheenjohtajan kirje uudelle vuodelle

1.3.2020

Ennätykselliset 77 415 kävijää vuonna 2019

Saunomisen suosiossa Kaupinojalla ei näy hiipumisen merkkejä. Kuluvana vuonna saavutettaneen jälleen uusi ennätys. Kiitos siitä kävijöille!

Suuri kävijämäärä joudutaan ottamaan huomioon myös saunan lämmityksessä. Jotta lämpö saunassa riittäisi koko saunan aukioloajan, on alkulämmön oltava korkeampi. Kokemusten perusteella aukioloajan pari ensimmäistä tuntia ovat saunassa kuumempia, mutta sitten kosteuden lisääntyessä ilma saunassa on huomattavasti pehmeämpi. Kosteutta ei saunaan saada muulla kuin löylyä heittämällä. Siinäkin tosin oltava maltti mukana.

Kuiva ja kuuma löylyhuone saattaa olla joillekin saunojille hieman haastavaa heti saunan auettua, mutta sovittamalla saunomisaikaa mahdollisuuksien mukaan, jokainen saa paremmin omaa mieltymystään vastaavan saunakokemuksen.

Palautetta on myös tullut lämpimän veden loppumisesta illan viimeisiltä saunojilta. Parannusta tähän on tulossa. Yhteistyössä kiinteistön omistajan kanssa käydään parhaillaan neuvotteluja liittymisestä kaukolämpöverkkoon. Tuleva remontti on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna (2020) ja siitä aiheutuu arviolta parin kuukauden käyttökatko saunan toiminnassa. Suunniteltu ajankohta olisi juhannuksesta eteenpäin.

Ollaan kuitenkin mielissämme siitä, että Tampereella saunatoiminta avantoineen on maailman parasta luokkaa. Lähes jokainen Suomen paikkakunta katsoo kateudesta kalpeana Tampereen suuntaan ja kyselee, miten ihmeessä se täällä onnistuu näin hyvin.

Saunotaan sovussa jatkossakin!