Tungosta ja vilinää Kaupinojan saunalla

28.1.2019

Avantouinnin suosio kasvaa ja se näkyy kävijämäärissä

Viime aikoina saunamme kävijämäärät ovat jatkuvasti kasvaneet. Tämä myös koskee kaikkia avantosaunoja Tampereella. Joukkoon on tullut paljon uutta ja nuorta väkeä. Olemme joka tapauksessa iloisia tästä, avantouinnin suosion kasvattaminen on Tampereen Talviuimareiden ydintehtävä.

Toki kävijämäärien kasvu tuo tullessaan hieman hankaluuksiakin. Saunassa on ruuhkaa, peflettejä saa jonottaa, pukuhuoneissa on täyttä ja kaoottista, kuuma vesi ei tahdo riittää. Ikävintä on jos saunan ja avannon rentouttava vaikutus jää vajaaksi.

Yhdistyksen hallitus on hyvin tietoinen kasvaneiden kävijämäärien aiheuttamista ongelmista, ja mietimme koko ajan miten niitä ratkoa. Yksinkertaisia neuvoja on mm että voi koittaa käydä saunassa vähän hiljaisempina hetkinä, yleensä saunan juuri avaudutta ruuhkaa ei ole ja viikolla on hiljaisempaa kuin viikonloppuna. Voi hommata oman pefletin. Suihkussa ei kannata käydä lämmittelemässä, vaan käyttää sitä lämmintä vettä säästeliäästi. Mutta aina ei voi valita ajankohtaa vapaasti, ja kun kävijöitä on riittämiin lämmin vesi tahtoo loppua kuitenkin.

Hallitus miettii koko ajan myös radikaalimpia keinoja tilanteen korjaamiseen - toinen saunarakennus? jostain lisää pukuhuoneita? lämminvesijärjestelmän uusiminen? Nämä ovat kuitenkin isoja investointeja jotka Tampereen kaupungin nykyisten käytänteiden mukaan tulevat yhdistyksen vastattaviksi. Isommat ratkaisut ovat väkisinkin pitkän tähtäimen suunnitelmia.

Toivomme kävijöiltä pitkäpinnaisuutta ja myötämielisyyttä erilaisia saunassa kävijöitä kohtaan. Yritämme miettiä erilaisia keinoja - ja kaikki hyvät ideat otetaan vastaan ja käsitellään.

hyvää talvenjatkoa toivottaa Tampereen Talviuimareiden hallitus